Warmte terugwinning

Warmteterugwinning

energiezuinig ventileren

Voor je gezondheid is het belangrijk om je woning goed te ventileren. Door te ventileren zorg je voor een gezond binnenklimaat door de afvoer van vochtige CO2 rijke lucht en de aanvoer van schone zuurstofrijke lucht. De lucht die van binnen wordt afgevoerd, wordt voor een groot gedeelte opnieuw gebruikt bij de toevoer van de verse buitenlucht. Deze lucht is daardoor warmer als toevoer lucht via roosters boven de ramen (dauerluftung). De verse buitenlucht komt nooit rechtstreeks in aanraking met de afgezogen ‘vervuilde’ lucht. Tevens zitten er een tweetal filters die zorgen dat de stofdeeltjes uit de lucht gehaald worden. Hiermee gaat het wooncomfort omhoog en je bespaard ook nog aanzienlijk op je energiekosten.

Dit systeem wordt nu veel gebruikt in nieuwbouwwoningen maar is in bestaande woningen ook mogelijk in combinatie met subsidie vanuit de overheid. Hier vind je meer informatie.

Wil je een warmteterugwinningsysteem in jouw (nieuwbouw)woning dan kun je daarvoor bij ons terecht, wij zijn dealer van Itho daalderop en Zehnder. Neem voor meer informatie of een offerte op maat vrijblijvend contact op of mail ons op info@vanmelistechniek.nl.