Warmtepomp

Warmtepompsysteem

Verduurzaming van je woning

Je hebt er vast wel eens over gehoord, een warmtepompsysteem, maar wat is dat nu eigenlijk? En waarom biedt deze opkomende trend zoveel voordelen?

Een warmtepompsysteem zorgt er op een energiezuinige manier voor dat een ruimte gekoeld of verwarmt kan worden. Daarbij wordt er ook indien wenselijk warm water aangemaakt voor gebruik in je badkamer of de keuken.

Warmtepomp laten installeren

Warmtepompsystemen zijn er in verschillende soorten en maten. Deze systemen halen hun warmte uit de lucht, bodem of van de zon. Dit wordt nu veel gebruikt bij nieuwbouw woningen. Ook is er een hybride warmtepomp systeem, deze werkt in combinatie met een cv-ketel. Wanneer de buitenunit te weinig warmte levert, bijvoorbeeld bij vorst, dan warmt de ketel zelf bij met gas. Zo kun je ook met een bestaande woning al verduurzamen.

Ook installeren wij warmtepomp boilers voor het duurzaam bereiden van je warm douchewater. Een eenvoudige en duurzame oplossing ook wel onze snelverdieners genoemd.

Van Melis Installatie Techniek is voorstander van deze verduurzaming, en heeft al vele jaren ervaring met het installeren van verschillende warmtepompsystemen. Wil je graag meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor jouw huis, neem dan contact met ons op via info@melstra-techniek.nl

Vanuit de overheid worden er subsidies verleent voor warmtepompen, hier kom je op de pagina van de rvo voor meer informatie.