Vloerverwarming

Vloerverwarming

Aanleg van vloerverwarming

Tegenwoordig wordt er steeds vaker vloerverwarming toegepast, in nieuwbouw woningen is het vaker een standaard dan een uitzondering. Even de voor en nadelen onder elkaar.

Voordelen:

  • Laag temperatuur gevoed (toekomst bestendig).
  • Geen grote “lelijke” radiatoren welke veel stof vangen.
  • Wordt veelal als een aangename warmte ervaren.
  • Compleet weggewerkt.

Nadelen:

  • Wanneer de woning slecht geïsoleerd is of een glasgevel heeft kunnen tochtklachten ontstaan.
  • Natuurlijke convectie vind niet plaats waardoor koude val kan ontstaan.
  • Grotere investering dan nieuwe radiatoren.

 

 

We kunnen alle soorten vloerverwarming voor je voorzien van renovatie projecten tot nieuwbouw.

Hieronder de meest voorkomende varianten.

Nieuwbouw/ natbouw systeem

De vloerverwarming wordt traditioneel gemonteerd op bevestigingsnetten, dit wil zeggen dat er over de vloerverwarming nog een smeervloer wordt aangebracht waaroverheen de afwerkvloer kan worden gemonteerd. De opbouw hoogte bij deze variant zit meestal tussen de 100mm en 70mm.

Renovatie/ Inslijpen vloerverwarming

Een andere oplossing is om de vloerverwarming in te slijpen in de bestaande zand/cement dekvloer. Een groot voordeel hiervan is dat de vloer alleen de nieuwe afwerkvloer nog omhoog gaat dit is bij tegels hooguit 10mm.

We gaan hierbij de vloerverwarmingsslang stof-arm inslijpen in de bestaande afwerkvloer, kosten technisch is het altijd verstandiger om de afwerkvloer zelf te demonteren zoals tegels/ laminaat. Van groot belang is wel dat de afwerkvloer vlak is voor de machine, welke de sleuven voorziet voor de vloerverwarming slang.

Renovatie / Droog bouw systeem

Wanneer de woning is voorzien van een houten vloer is eveneens vloerverwarming mogelijk, hiervoor hebben we een mooie oplossing waarbij de vloer maar een 50mm zal worden verhoogt, 30mm isolatie met vloerverwarming gevolgd door 20mm afwerkvloer. Wel dien je goed te kijken of we overal wel een 50mm omhoog kunnen met de vloer. Is deze verhoging niet mogelijk dan kunnen we hier wel een passende oplossing voor maken, neem hier vooral contact over op.