thermostaatkranen

Thermostaatkranen

Verkoop & installatie van thermostaatkranen

Bijna alle douche- en badkranen die we tegenwoordig installeren zijn thermostaatkranen, wat ook geldt voor verwarmingskranen. Van Melis Installatietechniek kan diverse thermostaatkranen leveren. Wil je er één laten plaatsen? Neem dan contact op met ons voor een vrijblijvende prijsopgave.

Thermostaatkranen hebben als eigenschap en als groot voordeel t.o.v. normale kranen, dat ze het water op de gewenste temperatuur kunnen houden, ook als er een andere gebruiker in huis is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat thermostaatkranen vooral in de badkamer zeer populair zijn. Veel mensen kennen van vroeger het gevoel, dat de douche plots steenkoud of juist heet werd. Met een thermostaatkraan behoort dat tot het verleden.

Naast veiligheid en betrouwbaar comfort zijn thermostaatkranen ook doorgaans efficiënter in watergebruik, zodat ook bespaart kan worden op de kosten. Afgezien van de temperatuurregeling zien thermostaatkranen er hetzelfde uit als veel normale kranen. Zo zijn er inbouw en opbouw thermostaatkranen.

Hoe werkt een thermostaatkraan?

De thermostaat zorgt er met kleppen voor, dat warm en koud water zo wordt vermengd, dat de watertemperatuur constant blijft op de temperatuur die aangegeven is. Zodoende wordt bijvoorbeeld voorkomen dat een kraan plots heet water levert, wat zeker onder de douche of in bad tot gevaarlijke situaties kan leveren. Een thermostaatkraan zal trouwens meteen stoppen als er alleen kokend heet water wordt geleverd.

Van Melis Installatietechniek is gespecialiseerd in de installatie van sanitair. Voor installatie, vervanging en reparatie van thermostaatkranen draaien wij onze hand dan ook niet om. Interesse? Vul dus dan onderstaand contactformulier in. Dan nemen we z.s.m. contact met je op. Of mail ons: info@melstra-techniek.nl.